Mă dau - sau nu? - azi jos din pat?

Ei bine, dacă măcar o dată ai avut întrebarea asta pe buze dimineața, înseamnă că ai trecut pe acolo. Ai fost sau încă ești habarnist. Adică cum, o să spui?! Adică, ești într-o fază în care nu știi ce vrei, nici de la tine și nici de la cei din jur. Pentru tine am făcut acest buton. 

Stai liniștit, nu te vede nimeni că te uiți, nu trebuie să-ți faci griji. Ce vreau eu este să te ajut să găsești motive pentru a ieși din stare și a te apuca de treabă. Adică de tine. Tu ești, dragul meu habarnist, principala ta treabă.

Aici vei găsi câteva instrumente de lucru dar și sprijin pentru tine cât timp te afli în etapa asta. 

Te pot sprijini discutând despre interviuri, despre decizia de a te angaja și care este locul potrivit pentru tine, precum și alte subiecte precum banii sau mărirea de salariu mult visată. Și te pot ajuta să răspunzi și la necunoscutele din mintea ta dar mai ales să îl înlocuiești pe „nu știu”.

Știu că, într-o zi, ai decis să nu mai faci nimic. Ai obosit să te chinui, te-ai săturat de eforturile în zadar și mai ales, să faci toate astea fără vreo urmă de satisfacție. În fiecare dimineață, te îintrebi pentru ce le faci, dacă are rost să te duci la interviul programat, dacă să accepți jobul propus, dacă azi ceri o mărire de salariu sau mai amâni un pic etc etc. Și uite așa, nu puține sunt momentele când nu îți vine să te mai dai jos din pat cu atâtea necunoscute. 

Nu știi ce vrei, nu știi ce să alegi, încotro să mergi, ce să faci cu viața ta profesională aflată în acest punct. 

Ai nevoie de sprijin și îndrumare, deși îți e jenă să recunoști sau pur și simplu nu știi cum să o faci. Iată câteva direcții:

  • Întreabă-te ce îți dorești de la tine, ce îți dorești să obții, măcar pe termen mediu.
  • Mai ții minte ce voiai în copilărie să te faci când te făceai mare? Care era visul tău?
  • Ce te bucură pe tine? Pentru ce ai fost lăudat la ultimul job, de exemplu?

Întrebările nu au vreo legătură una cu alta. Ele au drept scop să te trezească un pic, să te facă conștient că e momentul să începi să schimbi ceva la tine.

Azi ești printre habarniști și îți cauți direcția, dar să știi că ea nu vine singură, va trebui să faci ceva pentru asta. Și eu voi încerca să te ajut iar dacă nu vrei, măcar să îți fiu aproape. Ce pot face și la ce mă pricep:

  1. Putem aborda tot ce are legatură cu cv-ul tău, poziționarea pe piața muncii.
  2. Te ajut să identifici care e jobul potrivit, tipul de angajator care ți se potrivește și unde poți scoate maxim de potential.
  3. Dacă te pregătești pentru facultate, tu sau copilul tău, putem identifica direcția potrivită.
  4. Găsim împreună abilități, competențe, la ce ești foarte bun și la ce mai ai de lucrat.
  5. Temeri, frici, vorbim despre bani, despre cum să ceri și cum să te evaluezi corect.

Sunt multe subiecte care dor atunci când ești în această categorie. O să le abordăm pe toate, natural, curat și transparent. La finalul zilei tot ce contează e rezultatul. Iar tu ești primul care îl vei simți.

Aici pentru angajaţi, angajatori şi habarnişti.